Πασχαλινά δώρα από το Talos Plaza σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα

Το ΤΑLOS PLAZA έχοντας τη διάθεση να προσφέρει ζεστές στιγμές στα παιδιά που φιλοξενούνται στα ιδρύματα της πόλης μας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού και στη Στέγη Ανηλίκων, βρέθηκε κοντά τους την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης του ΤΑLOS PLAZA πρόσφερε πασχαλινά δώρα στα κορίτσια και στα αγόρια των ιδρυμάτων με στόχο να κάνει πιο ευχάριστες τις ημέρες του Πάσχα για τα παιδιά και να ενισχύσει στο ελάχιστο την τεράστια και πολύ δύσκολη εργασία της Διεύθυνσης και του προσωπικού που εργάζεται στο καθένα.

Η κυρία Δήμητρα Πραχάλη, διευθύντρια στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, με αφορμή την επίσκεψη αυτή δήλωσε: «Φιλοξενούμε 30 κορίτσια ηλικίας από 11 εως 25 ετών.

Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι 4 κορίτσια τα οποία ζουν κοντά μας από 7 χρονών, τώρα τις καμαρώνουμε φοιτήτριες.

Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, διότι οι συμπεριφορές των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν αφού τα τελευταία χρόνια τα παιδιά φθάνουν εδώ με εισαγγελική εντολή, προερχόμενα από οικογένειες με τεράστια προβλήματα και εύλογα παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά.

Αυτή η πραγματικότητα σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, μας οδηγεί καθημερινά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω θερμά πάρα πολλούς Ηρακλειώτες που μέσω του εθελοντισμού, μας στηρίζουν: γιατροί, καθηγητές, σωματεία όπως το «Είμαι ακόμα παιδί», αλλά και απλοί πολίτες που προσφέρουν στα παιδιά το υπέροχο δώρο της συντροφιάς».

Με τη σειρά της η κα Γεωργία Ψαρράκη αναπληρώτρια διευθύντρια ΕΠΑ Ηρακλείου, ανέφερε σχετικά: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η φροντίδα των παιδιών ώστε να καταστούν αυτάρκεις άνθρωποι.

Αρωγοί μας είναι φορείς του Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες και βέβαια ευαισθητοποιημένοι ιδιώτες.

Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε παιδιά που στερούνται κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αναζητούμε ανάδοχες οικογένειες για την φιλοξενία αυτών των παιδιών και την φροντίδα τους».

Φωτογραφίες

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημοσιεύσεων στην εφημερίδα Πατρίς:

https://www.patris.gr/2018/03/28/paschalina-dora-apo-to-talos-plaza-se-paidia-poy-filoxenoyntai-se-idrymata/