H Αστρονομική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης στο Talos Plaza

“Δείτε την Μεγάλη Πανσέληνο του Δεκέμβρη από το Talos Plaza”

Με αυτή την… προτροπή το Σάββατο 2  και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 η Αστρονομική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης τίμησε με την παρουσία των μελών της και του επιστημονικού της εξοπλισμού, το εμπορικό κέντρο και τους επισκέπτες του.

Η Διοίκηση του Talos Plaza και η Διεύθυνση Διαχείρισης του εμπορικού κέντρου, ευχαριστούν εκ βαθέων για την θετική απόκριση της Αστρονομικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης, στο κάλεσμα που της έγινε.

Ήταν μια πολύ πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση που πρόσφερε στο κοινό μια υπέροχη εμπειρία αλλά και μια σπάνια δυνατότητα επαφής με τον μαγικό κόσμο του ουρανού».

Η συμμετοχή του κοινού στο διήμερο Αστρονομίας  ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη! Τα μέλη της Αστρονομικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης δεν προλάβαιναν να… ξεναγούν μικρούς και μεγάλους, στη μεγάλη πανσέληνο του Δεκέμβρη!

Στην ηλιακή παρατήρηση και στη νυχτερινή, μέσω των 2 τηλεσκοπίων που είχαν εγκαταστήσει εντός του εμπορικού κέντρου, ο κόσμος που αγαπά τα άστρα και τον ουρανό περίμενε υπομονετικά να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι και να γευτεί αυτήν την εμπειρία της παρατήρησης με την καθοδήγηση  των ειδικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Δεκεμβρίου

“Δείτε την Μεγάλη Πανσέληνο του Δεκέμβρη από το Talos Plaza”

12:00-15:00 Ηλιακή Παρατήρηση μέσω Τηλεσκοπίων

19:30-22:00 Νυχτερινή Παρατήρηση μέσω Τηλεσκοπίων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  3 Δεκεμβρίου

“Δείτε την Μεγάλη Πανσέληνο του Δεκέμβρη από το Talos Plaza”

11:00-13:00 Ηλιακή Παρατήρηση μέσω Τηλεσκοπίων

19:00-22:00 Νυχτερινή Παρατήρηση μέσω Τηλεσκοπίων

Φωτογραφίες

Δημοσιευμένα Δελτία Τύπου