Ο Νίκος Λυγερός στο Talos Plaza

Tον Έλληνα με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και έναν από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο είχε την τιμή να υποδεχτεί το Talos Plaza την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για τον Νίκο Λυγερό που μαζί με τους μαθητές του μας μύησε σε “παιχνίδια έξυπνης παιδείας”.

Η ανάπτυξη στρατηγικής και η όξυνση του νου μέσα από το παιχνίδι αποτέλεσε τον κυρίαρχο στόχο την ημέρα της εθνικής επετείου, στο TALOS PLAZA, με πρωτομάστορα τον σύμβουλο στρατηγικής κο Νίκο Λυγερό και την παρουσίαση παιχνιδιών έξυπνης παιδείας που έκανε στο κοινό μαζί με τους μαθητές του.

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, κ.ά.). Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας, και στη Σχολή Στρατολογικού. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση “The Ρi Society”, στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176. Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους.

Ο κος Νίκος Λυγερός δήλωσε:

«Η έξυπνη παιδεία δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί ένα σύστημα αλλά μόνο να προσφέρει ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτυχθούν με έναν διαφορετικό τρόπο που αξιοποιεί τις εξελίξεις των γνωστικών επιστημών, για να χρησιμοποιήσει ευέλικτες μεθόδους που προσεγγίζουν αποτελεσματικά τις δεξιότητες του εγκεφάλου για να αυξήσουν τις ικανότητες του νευρωνικού δικτύου στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων που έμοιαζαν στην αρχή απολύτως δυσπρόσιτα.

Στο πλαίσιο της έξυπνης παιδείας δεν εξετάζουμε μόνο τις παιδαγωγικές ιδιότητες ενός παιχνιδιού, δίνουμε σημασία και στα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί. Διότι έχουμε ανάλογα προβλήματα με την παρουσία φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα που καταναλώνουν οι μικροί άνθρωποι.

Επίσης όταν είναι πολύ μικροί ξέρουμε ότι η χρήση του στόματός τους είναι έντονη για την αναγνώριση ακόμα και αντικειμένων. Επίσης ξέρουμε ότι υπάρχουν ουσίες που προκαλούν ενδοκρινείς διαταραχές οι οποίες είναι και παράγοντες για τη μείωση του δείκτη νοημοσύνης, όπως είχε απαγορευτεί η χρήση του DDT σε παγκόσμιο επίπεδο το 1973 ως φυτοφάρμακο, τώρα έχουμε ανάλογες απαγορεύσεις και στα υλικά…».

Φωτογραφίες

Δημοσιευμένα Δελτία Τύπου

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημοσιεύσεων στην εφημερίδα Πατρίς:

  1. https://www.patris.gr/2018/03/27/me-ton-niko-lygero-mia-kyriaki-stratigikis-sto-talos-plaza/
  2. https://www.patris.gr/2018/03/24/paixnidia-exypnis-paideias-sto-talos-plaza/

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημοσιεύσεων στην εφημερίδα Νέα Κρήτη:

https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1503875/kuriaki-stratigikis-simera-sto-talos-plaza/

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημοσιεύσεων στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα cretalive.gr :

https://www.cretalive.gr/crete/paichnidia-eksypnhs-paideias-me-to-niko-lygero

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα gentikoule.gr :

https://www.gentikoule.gr/other_sports/139919-agones-skaki-blitz-apo-ton-ofh-sto-talos-plaza