Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 έγινε η αρχή για μια νέα εκπαιδευτική περίοδο στο  Talos Plaza.

Σταθεροί στην πρόθεσή μας να προσφέρουμε γνώση στους επισκέπτες μας μέσα από έναν επιστημονικό αλλά εκλαϊκευμένο τρόπο, για αυτό και εντάξαμε στις δράσεις μας εκπαιδευτική ρομποτική.

Η ρομποτική για παιδιά με την Robotic and Science Academy (Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης), αποτελεί για εμάς μια πολύ καλή γέφυρα επικοινωνίας με την τεχνολογία και τις νέες τάσεις της, με εγγύηση το κύρος της Robotic and Science Academy.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι μικροί μας επισκέπτες,  την εκπαιδευτική ρομποτική, τα ρομπότ  Lego Mindstorms EV3, Edison, Engino, mBot, Lego WeDo 2.0, κ.ά. να κατασκευάσουν, να  προγραμματίσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Στόχος των εργαστηρίων και εκδηλώσεων ρομποτικής

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τις κατασκευές, τη φυσική, τη μηχανική, τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και το παιχνίδι μέσα από  ειδικά διαμορφωμένα σενάρια τα οποία κάνουν τη μάθηση πολύ διασκεδαστική!

Τα παιδιά σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ και έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η ρομποτική αφενός είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις φυσικές επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Ο συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές, γνωστικές περιοχές (τεχνολογία, τέχνη, περιβάλλον, κοινωνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες) με διαθεματικά project (συνθετικές εργασίες).

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από τον γνωστικό τομέα και στον συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Φωτογραφίες

Δημοσιευμένα Δελτία Τύπου