Το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ στο TALOS PLAZA

Το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ στο TALOS PLAZA

Το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ στο TALOS PLAZA

 

Το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ διοργάνωσε  το 3ο Φεστιβάλ Γεύσης, Τέχνης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς για ακόμη μια χρονιά με στόχο:

Την ενίσχυση κοινωνικών project,

Την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και

Την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Talos Plaza από τις 20 – 31 Δεκεμβρίου 2019 ξεδιπλώθηκε ένας υπέροχος κόσμος για κάθε μικρό και μεγάλο μας φίλο, γεμάτος από μοναδικές εμπειρίες τέχνης, γεύσης και πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αρκετές δράσεις όπως:

Συναυλίες,

Αιμοδοσία,

Γευσιγνωσία,

Παρουσίαση Βιβλίου,

Διαλέξεις – Ομιλίες,

Θεατρικά Δρώμενα

και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν κι ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα προϊόντα τους. Μέρος των εσόδων των παραγωγών θα δοθεί για την ενίσχυση των κοινωνικών project. Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ήταν: Melissa vasilissa, Boukaraki, Knossos Aromatic Herbs & Spices, Soaping Art, Αρετούσα-Κοινσεπ Υφαντική Τέχνη Αρχανών, Ειρήνη Καραντεμοίρη και ByRaki flavor.

Λίγα λόγια το για το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»

Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου είναι:

  • Η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • Οι ανακαινίσεις παιδικών δωματίων
  • Η φροντίδα του περιβάλλοντος

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Να προάγει την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου σε γενικό, επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. To Σωματείο απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν τη διάθεση να βοηθούν εθελοντικά, για ένα καλύτερο αύριο.

Οι «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» δρουν με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού, που ασχολείται με τη βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους δυσκολία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία του κόσμου καθώς και με πολλά ακόμη κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.  Το Σωματείο, από το Δεκέμβριο του 2012  διοργανώνει  εθελοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο του Ηρακλείου.